Tan fàcil com aturar un desnonament

(publicat originalment al blog de l’Assemblea de Sant Andreu del Palomar)
(foto: Xose Quiroga)

El mètode és senzill. Un grup de gent suficient per barrar el pas a tres o quatre funcionàries es planten davant la porta de la casa que es vol desnonar i s’impedeix que l’autoritat entregui els papers a la propietària de la mateixa. No cal violència ni centenars de persones; només obstaculitzar amb efectivitat el tràmit burocràtic kafkià rere el qual s’amaga la gran injustícia hipotecària. Quan el passat dimarts 7 de juny van voler deixar sense llar la Julieta, amb vint amigues i amics de Sant Andreu en va haver prou. Tal i com explica A destemps, a quarts d’onze del matí al carrer Ignasi Iglesias 42 van veure aparèixer un taxi del que van baixar quatre persones amb els papers de desnonament a la mà. Aquí és quan se li posa cara i ulls a la maquinària i la persona que fa diligències es defensa com pot dient que només fa de missatgera. I deixa anar els versos de El jardín prohibido: “lo siento mucho, la vida es así, no la he inventado yo”.

I com que hi ha un cert conflicte d’interessos, en tots els casos hi ha discussió; però ni que sigui perquè la funcionària o el funcionari en qüestió probablement vol marxar ràpid a casa, potser perquè en el fons entén el que passa, torna a agafar el taxi, sobre el que ha signat les actes, i se’n va per on ha vingut. El proper cop, quan el banc demani emprenyat que s’executi d’una vegada aquella hipoteca, potser vindran més, potser també vindrà la policia i donarà foscor i gravetat a una acció senzilla en el mètode, efectiva en els resultats i impossible de desmuntar, d’evident que és el què es reivindica.

Els desnonaments segueixen arreu i a Sant Andreu en tenim un altre la setmana vinent. Dimarts 14 a les vuit, al carrer Gran, 470, on el Matías i el seu fill ens esperen a totes i tots, per demostrar que la indignació no només no és buida sinó que pot donar resultats directes, palpables, en la nostra vida quotidiana.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: