Isladencanta. Més que un Club

(publicat originalment al suplement Què Fem? de La Vanguardia. 5 d’agost)

En Ricard Vernet, DJ i productor musical, ens parla il·lusionat del seu nou disc, a la venda des de fa poques setmanes amb el títol de Te Mira, el primer que signa com a Cinexin. Ens explica que amb aquest projecte fa un gir respecte altres anteriors i explora nous terrenys que l’acosten al pop i a l’ambient, on predomina el downtempo i les influències del so Bristol i de l’electrònica britànica dels 90. Els profans potser ho entenem millor si diem que és un disc que no està fet per la pista de ball, un disc a voltes fosc però que s’adiu bé amb l’espai on ens hem trobat amb l’artista: un pati interior intemporal  a un passatge  amagat del barri de Navas, una illa al mig de la ciutat. Som a la Isladencanta, el bar del Ricard, un referent ineludible dins el circuit barceloní de clubs.

Amics de nit
Gràcies a la carrera com a discjòquei de l’amo i a les amistats que ha fet punxant, alguns grans noms de la música electrònica com Richie Hawtin o Michael Mayer han passat pel bar i l’han fet créixer en prestigi i renom. A la festa de celebració del desè aniversari els Love of Lesbian, també amics, van omplir el local i van deixar clar de passada que la Isla no es tanca al pop. Tot plegat converteix un petit local amb aspecte de pub de barri en un lloc de pelegrinatge de gent d’arreu, que coneix el bon criteri en la programació de sessions diàries de punxadiscos, de dimecres a diumenge.

Del pati a la pista
I malgrat tot manté l’essència de bar proper, de cervesa al vespre sota una enorme parra i cadires de plàstic a un pati que tanca a mitjanit. D’activitats per gent del barri amb inquietuds, de patates braves acabades de fer, de matinals de divendres i, els diumenges d’estiu, de barbacoes amb sessions d’electrònica suau. És quan tanquen la terrassa que Cinexin es posa les piles i la Isla esdevé pista de ball.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: