15-O a Catalunya i arreu: comença la festa de la tardor

(publicat originalment al blog de l’Assemblea de Sant Andreu del Palomar)
(foto: Acampada BCN Foto)

Dissabte 1 d’octubre mig miler de persones vam tornar a trobar-nos a la plaça Catalunya després d’un llarg estiu de vacances, reflexió i treball als barris, per tal d’encetar una tardor que ja hem anunciat calenta. Cal dir-ho per si algú pensava que els mesos d’estiu havien refredat el moviment del 15M, per si algú no compta amb les ocupacions dels CAP, amb les concentracions setmanals a l’Hospital de Bellvitge, amb els desnonaments bloquejats. Les conseqüències de la crisi del capitalisme, d’aquest capitalisme o del capitalisme a seques, funcioni o no funcioni, segueixen enervant moltes persones que ja no es conformen amb la indignació i creuen que cal passar a l’acció. Vulgui dir això el que vulgui dir…

2011_10_01_AlexLuna_2

En qualsevol cas, l’Assemblea del dia 1 tenia com a finalitat exposar i compartir les accions que els diferents col•lectius de Catalunya han anat pensant aquestes setmanes, i estructurar entre tots un pèl millor les properes jornades de lluita. La més immediata, la del 15-O, que amb el lema De la indignació a l’acció: les nostres vides o els seus beneficis donarà la benvinguda a la tardor. Així doncs, el proper dia 15 hi haurà una manifestació convocada a escala internacional, que a Barcelona es presenta, amb pretensió innovadora, com a pal de paller de tot un compendi d’accions que facin visible el malestar i evident el conflicte. Serà una manifestació curta, de la Plaça Catalunya a l’Arc de Triomf, passant per Passeig de Gràcia, Aragó i Passeig de Sant Joan, i això és perquè, tal i com es va anunciar a l’assemblea, la marxa no serà una finalitat en sí mateixa sinó més aviat un tret de sortida.

Al voltant seu es proposa una enganxada massiva de cartells i adhesius a senyals de transit la nit anterior, del 14 al 15, per tal que tota Catalunya es llevi amb la presència de la protesta als carrers. A banda d’això, diferents persones, en representació de col•lectius o a títol individual, van anunciar, per exemple, que farien un hort agroecològic en acabar la manifestació o que convocaven tothom a trobar-se després de la marxa per prendre un espai, que vol esdevenir d’ús social, a un lloc de la Barcelona Nord que encara no es pot fer públic.

Abans del dia 15, la Coordinadora del Vallès Occidental crida a fer talls de carretera el dia 12 d’Octubre a tota Catalunya, i anuncia que al Vallès es farà, tal i com han anat fent les darreres setmanes. El resultat ha estat positiu, de suport majoritari de les conductores i els conductors, en bona mesura perquè eren talls intermitents. L’Assemblea del barri de Sant Antoni convoca dijous dia 13 a prendre el metro a les 19, a una parada encara per determinar: l’objectiu és explicar els motius del moviment mitjançant una actuació al vagó. Des de la plataforma en defensa de l’Hospital Dos de Maig, denuncien la renúncia del comitè d’empresa en la negociació i asseguren que seguiran lluitant. Dissabte van anunciar que a partir d’aquesta mateixa setmana intentarien encetar un procés d’autogestió del centre com el que ja s’està duent a terme al CAP de Viladecavalls. A banda, les cacerolades continuen cada vespre de 20 a 21 a la porta del centre. Una altra de les propostes d’acció prèvia al 15-O seria la d’entrar als estudis de TV3 el dia 12, emulant l’acció que es va dur a terme a la televisió grega. Les treballadores i treballadors de Correus, pel seu cantó, informaven d’un cicle d’assemblees informatives als seus centres per tal de conscienciar les companyes i els companys de la seva empresa.

Tot plegat es convoca de cara a la jornada reivindicativa del dia 15, que no només esclatarà a Barcelona. Així, algunes de les persones que tenen intenció d’anar fins a Brussel•les han demanat tothom que tingui cotxe i s’afegeixi a l’expedició que es presenti el proper divendres 7 a la Plaça Catalunya per tal d’aplegar i distribuir material als maleters, per alleugerir la càrrega d’aquells que hi vagin en avió o amb altres transports.

La intenció, en definitiva, és preparar un nou cicle de mobilitzacions amb impacte real, i despertar tots aquells que pensaven que el 15-M segueix de vacances.

Per un llistat més detallat de les iniciatives remetem a la pàgina de l’Acampada de Barcelona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: