Interior més enllà de la llei. Es presenta la querella col·lectiva contra l’actuació policial del 27M

(publicat originalment al blog de l’Assemblea de Sant Andreu del Palomar)


“Tensarem la llei al màxim”, va dir Felip Puig al maig. “Arribarem on permet la llei i una mica més enllà”. Més tard va rectificar i va assegurar que es limitarien a ser ben estrictes amb la norma, però les línies polítiques de la Conselleria d’Interior ja estaven marcades. Contra aquesta concepció de la policia fora de qualsevol mena de límits s’ha presentat aquest matí una querella criminal pels fets del 27 de maig. 56 persones agredides en l’intent de desallotjament de Plaça Catalunya, amb la col•laboració i el suport de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, la FAVB i la Comissió Penal de l’Acampada de Barcelona, es querellen contra el Conseller Puig, els comandaments polítics i policials i els policies agressors. 
Tal i com ha explicat en roda de premsa l’Anaïs Franquesa, advocada i membre de la Comissió Penal, s’imputa als acusats delictes de detenció il•legal, de prohibició de reunió pacífica, d’amenaces, de lesions i, fins i tot, de prevaricació, és a dir d’emetre un ordre injusta sabent que ho és. El fet que els policies no anessin identificats, donat que es considera que va ser premeditat, ha motivat aquesta darrera acusació. La querella aplega proves documentals que es consideren suficients per que la denúncia prosperi i sigui admesa a tràmit. Fins ara, diferents persones agredides ho havien intentat per la seva banda, però les denúncies havien estat arxivades per manca de proves.

Malgrat la gravetat del que va succeir el 27M, els querellants no consideren que siguin fets aïllats sinó més aviat “mostra d’una forma de fer”. Així, la FAVB dona suport a la denúncia, entre altres coses pel que consideren una “deriva de la Conselleria d’Interior cap a conductes abusives, més enllà de la legislació, que no respecten els drets civils”. Prova d’això poden considerar-se també les detencions realitzades la setmana passada a la Ciutat de la Justícia. Els querellants es pregunten també perquè la fiscalia no va actuar d’ofici pels fets de maig i en canvi sí que ho ha fet pel bloqueig del Parlament, el dimecres 15 de juny.

La plataforma que ha presentat la denúncia convida a altres persones agredides per la policia el 27M ha afegir-se a aquesta querella col•lectiva i pública, per tal d’evitar que els responsables polítics i policials tornin a tensar la llei de forma arbitrària. Ofereixen, a tal efecte, una adreça de contacte: som27m@gmail.com.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: