Ressenya de Memorias de la Tierra. De Miguel Brieva

(publicat originalment al setmanari Directa. Abril 2012)

Memorias de la Tierra
Miguel Brieva. Reservoir Books.
192 pàgines. 20,90 euros.

Tres anys després de la publicació de El otro mundo, torna Miguel Brieva amb una recopilació de les pàgines sobre ecologia publicades a El Jueves i al suplement Tierra de El País, amb molt material inèdit afegit. Recopilació curosa perquè acobla les pàgines autoconclusives mitjançant la història d’un alienígena, observador extern de la Terra, que dona sentit al volum. També per les cites a lectures diverses, que ens empenyen, alarmats, a seguir buscant sortides a l’hecatombe.
Amb el flaire apocalíptic de costum, amb referències constants al pop i l’alta cultura i amb un estil proper a Crumb o al també nord-americà Tom Tomorrow, Brieva volca discurs sobre el paper amb el seu habitual recurs a la metàfora satírica. Amb un format, el de la historieta curta, que ha evolucionat respecte Dinero, on predominaven les peces d’una sola vinyeta amb metàfores més condensades i menys narratives.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: